Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i szybka w przygotowaniu.
Chleb gryczany z mąki białej gryczanej na zakwasie. Zakwas zrobiłam z mąki ow...
Odsłon: 1261
Tak proste w przygotowaniu a tak smaczne. Wyobraź sobie grzankę posmarowaną t...
Odsłon: 55
Chleb gryczany z mąki białej gryczanej na zakwasie. Zakwas zrobiłam z mąki ow...
Odsłon: 1261
Tak proste w przygotowaniu a tak smaczne. Wyobraź sobie grzankę posmarowaną t...
Odsłon: 55
Składniki
W garnku zagotuj 2 szklanki wody. Posól.
Do wrzątku wrzuć nierozmrożony groszek i gotuj 2 minuty bez pokrywki. Odcedź, przelej zimną wodą, osącz.
Ogórek umyj, pokrój w plastry.
Opłukane serca sałaty potnij w paski, a łososia w kostkę.
Opłucz rukolę, dobrze osącz lub odwiruj w wirówce do sałaty.
Łososia skrop sokiem z cytryny. Odstaw na 5-10 minut.
Następnie osącz i obsmaż na złoto na oleju (3 minuty). Wyjmij. Oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj sos: musztardę wymieszaj ze śmietaną. przypraw sokiem z limetki, solą i pieprzem.
W dużej salaterce wymieszaj ogórki z sałatą, rukolą i groszkiem. Polej przygotowanym sosem. Na sałatce ułóż łososia. Podawaj z pieczywem.