Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obiadu jak również na spotkania z przyjaciółmi.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1394
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1319
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1394
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1319
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Składniki
Wykonanie jest bardzo proste i nie potrzeba dużo czasu. Przygotowujemy zielone szparagi do gotowania. Gotujemy al dente, wkładamy do zimnej wody na kilka minut i odcedzamy. Papryki i czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz łączymy razem. Na półmisku układamy warstwę zielonych szparag, posypujemy pokrojoną kostką warzyw. Tak postępujemy kilka razy do wyczerpania się składników. Na koniec wszystko polewamy powstałym sosem i podajemy.