Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obiadu jak również na spotkania z przyjaciółmi.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 831
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 404
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3764
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 149
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 331
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 831
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 404
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3764
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 149
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 331
Składniki
Wykonanie jest bardzo proste i nie potrzeba dużo czasu. Przygotowujemy zielone szparagi do gotowania. Gotujemy al dente, wkładamy do zimnej wody na kilka minut i odcedzamy. Papryki i czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz łączymy razem. Na półmisku układamy warstwę zielonych szparag, posypujemy pokrojoną kostką warzyw. Tak postępujemy kilka razy do wyczerpania się składników. Na koniec wszystko polewamy powstałym sosem i podajemy.