Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obiadu jak również na spotkania z przyjaciółmi.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2667
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 300
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9584
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1017
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2667
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 300
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9584
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1017
Składniki
Wykonanie jest bardzo proste i nie potrzeba dużo czasu. Przygotowujemy zielone szparagi do gotowania. Gotujemy al dente, wkładamy do zimnej wody na kilka minut i odcedzamy. Papryki i czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz łączymy razem. Na półmisku układamy warstwę zielonych szparag, posypujemy pokrojoną kostką warzyw. Tak postępujemy kilka razy do wyczerpania się składników. Na koniec wszystko polewamy powstałym sosem i podajemy.