Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obiadu jak również na spotkania z przyjaciółmi.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7879
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13646
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7879
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13646
Składniki
Wykonanie jest bardzo proste i nie potrzeba dużo czasu. Przygotowujemy zielone szparagi do gotowania. Gotujemy al dente, wkładamy do zimnej wody na kilka minut i odcedzamy. Papryki i czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę, sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz łączymy razem. Na półmisku układamy warstwę zielonych szparag, posypujemy pokrojoną kostką warzyw. Tak postępujemy kilka razy do wyczerpania się składników. Na koniec wszystko polewamy powstałym sosem i podajemy.