Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, duszona czerwona kapusta jest fantastycznym dodatkiem do bardziej i mniej tradycyjnych dań. Naszym zdaniem najlepiej smakuje z kluskami śląskimi i roladami.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72420
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 534
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15575
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3407
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72420
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 534
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15575
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3407
Składniki
Na dnie garnka rozgrzej olej i usmaż na nim pokrojoną drobno cebulę.
Poszatkowaną kapustę przełóż do ww. garnka, wlej wrzątek i dodaj przyprawy. Gotuj około pół godziny - do czasu aż kapusta zmięknie. Mieszaj od czasu do czasu. W międzyczasie dodaj do garnka też cukier i sok wyciśnięty z 1 cytryny.
W rondelku rozpuść masło i dodaj do niego mąkę. Mieszaj energicznie trzymając garnuszek na małym ogniu. Gdy uzyskasz jednolitą, bulgoczącą masę ściągnij rondel z kuchenki.
Zasmażkę od razu dodaj do kapusty i gotuj wszystko jeszcze parę minut.