Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, duszona czerwona kapusta jest fantastycznym dodatkiem do bardziej i mniej tradycyjnych dań. Naszym zdaniem najlepiej smakuje z kluskami śląskimi i roladami.
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 70
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6826
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 70
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6826
Składniki
Na dnie garnka rozgrzej olej i usmaż na nim pokrojoną drobno cebulę.
Poszatkowaną kapustę przełóż do ww. garnka, wlej wrzątek i dodaj przyprawy. Gotuj około pół godziny - do czasu aż kapusta zmięknie. Mieszaj od czasu do czasu. W międzyczasie dodaj do garnka też cukier i sok wyciśnięty z 1 cytryny.
W rondelku rozpuść masło i dodaj do niego mąkę. Mieszaj energicznie trzymając garnuszek na małym ogniu. Gdy uzyskasz jednolitą, bulgoczącą masę ściągnij rondel z kuchenki.
Zasmażkę od razu dodaj do kapusty i gotuj wszystko jeszcze parę minut.