Do góry

Sałatki Przepis na:

Zrób kapustę w ten sposób. Już nigdy nie wybierzesz innego przepisu

Zrób kapustę w ten sposób. Już nigdy nie wybierzesz innego przepisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 212 Ocena: 2582

Dodano:

Odsłon: 60894

Prosta, duszona czerwona kapusta jest fantastycznym dodatkiem do bardziej i mniej tradycyjnych dań. Naszym zdaniem najlepiej smakuje z kluskami śląskimi i roladami.

Składniki

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1/4 szklanki oleju roślinnego
  • 1,5 szklanki gorącej wody
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 4 łyżki masła
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zrób kapustę w ten sposób. Już nigdy nie wybierzesz innego przepisu

Przygotowanie

  1. Na dnie garnka rozgrzej olej i usmaż na nim pokrojoną drobno cebulę.

  2. Poszatkowaną kapustę przełóż do ww. garnka, wlej wrzątek i dodaj przyprawy. Gotuj około pół godziny - do czasu aż kapusta zmięknie. Mieszaj od czasu do czasu. W międzyczasie dodaj do garnka też cukier i sok wyciśnięty z 1 cytryny.

  3. W rondelku rozpuść masło i dodaj do niego mąkę. Mieszaj energicznie trzymając garnuszek na małym ogniu. Gdy uzyskasz jednolitą, bulgoczącą masę ściągnij rondel z kuchenki. 

  4. Zasmażkę od razu dodaj do kapusty i gotuj wszystko jeszcze parę minut. 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń