Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na śniadanie.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 738
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 738
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
Chleb tostowy kroimy na 3 części. Szynkę, paprykę drobno kroimy. Pomidora kroimy w cienkie plasterki Jaja rozbijamy, wrzucamy do miseczki zawartość, solimy i pieprzymy. Całość trzeba porządnie wymieszać. Rozgrzewamy patelnie, wrzucamy kawałek masła. Po roztopieniu masła namaczamy każdą część chleba tostowego w jajku i kładziemy na patelnię. Pozostałą zawartość miski wlewamy równomiernie na patelnię. Smażymy aż nam spód się zarumieni (już na mniejszym ogniu około 5,10min). Następnie całość przewracamy na drugą stronę. Zarumienioną stronę polewamy ketchupem i rozsmarowujemy go po całości. Kładziemy na górę, dookoła pomidora, kładziemy szynkę i paprykę. A na sam koniec rozsypujemy nasz ser żółty. Teraz całość przykrywamy pokrywką i smażymy aż nam ser żółty się roztopi. Teraz możemy wyjąć na talerz i cieszyć się smakiem. Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link pod spodem!!! Życzę smacznego i trzymajcie się zdrowo!!!! Pozdrowienia:-)