Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla dziecka nuda w kuchni i jedzenie ciągle tych samych rzeczy bywa męczące. Dlatego propozycja na dziś to Amerykańskie Naleśniki. Smakują dużym i małym.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17303
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 474
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 175
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17303
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 474
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 175
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestudzenia. W jednej misce mieszam mąkę z sodą, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misce mieszam maślankę z jajkiem i przestudzonym masłem. Następnie łączę suche składniki z mokrymi. Tak powstałe ciasto odstawiam do lodówki na godzinę.
Po tym czasie na dobrze rozgrzanej patelni smażę nieduże placki z obu stron na złoty kolor. Propozycja podania na zdjęciu z konfiturą śliwkowo - czekoladową