Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla dziecka nuda w kuchni i jedzenie ciągle tych samych rzeczy bywa męczące. Dlatego propozycja na dziś to Amerykańskie Naleśniki. Smakują dużym i małym.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8727
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8727
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Składniki
Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestudzenia. W jednej misce mieszam mąkę z sodą, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misce mieszam maślankę z jajkiem i przestudzonym masłem. Następnie łączę suche składniki z mokrymi. Tak powstałe ciasto odstawiam do lodówki na godzinę.
Po tym czasie na dobrze rozgrzanej patelni smażę nieduże placki z obu stron na złoty kolor. Propozycja podania na zdjęciu z konfiturą śliwkowo - czekoladową