Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla dziecka nuda w kuchni i jedzenie ciągle tych samych rzeczy bywa męczące. Dlatego propozycja na dziś to Amerykańskie Naleśniki. Smakują dużym i małym.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4794
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5757
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7321
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4794
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5757
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7321
Składniki
Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam do przestudzenia. W jednej misce mieszam mąkę z sodą, cukrem, solą i proszkiem do pieczenia.
W drugiej misce mieszam maślankę z jajkiem i przestudzonym masłem. Następnie łączę suche składniki z mokrymi. Tak powstałe ciasto odstawiam do lodówki na godzinę.
Po tym czasie na dobrze rozgrzanej patelni smażę nieduże placki z obu stron na złoty kolor. Propozycja podania na zdjęciu z konfiturą śliwkowo - czekoladową