Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Full English Breakfast - czyli pełne angielskie śniadanie to pyszne, ale bardzo kaloryczne danie. Najlepiej przygotować je w weekend, kiedy mamy więcej czasu.
Polecam.
Odsłon: 291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 273
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 273
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 131
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 118
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 130 stopni. Szykujemy dwie blachy. Jedną wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim kromki chleba posmarowane masłem. Pieczemy ok 15 minut, aż pieczywo będzie chrupkie, ale nie twarde. Drugą wykładamy folią aluminiową i będziemy na niej układać przygotowane już części śniadania, aby nie straciły temperatury. Fasolkę mieszamy z koncentratem, solą i pieprzem i podgrzewamy. Możecie skorzystać także z gotowej fasolki w sosie pomidorowym - zdarzają się już u nas w sklepach. Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki. Kiełbaski nacinamy (jeśli są długi, można je przeciąć na pół). Na patelni podgrzewamy łyżkę oleju. Smażymy pieczarki i kiełbaski z obu stron, aż się zarumienią. Wkładam do piekarnika na blachę wyłożoną folią. Teraz smażymy plastry boczku - znów dokładamy do piekarnika. Następnie możemy przesmażyć pomidory w plastrach lub ćwiartkach, ja pominęłam ten krok i podałam świeże pomidory. Na samym końcu smażymy jajka i od razu wykładamy z pozostałymi składnikami na talerze. Można wykonać to danie bez piekarnika. Kromki opiekamy w tosterze, przed podaniem smarujemy masłem, a pozostałe składniki przygotowujemy jednocześnie, ale potrzebne będą do tego co najmniej dwie patelnie.