Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Full English Breakfast - czyli pełne angielskie śniadanie to pyszne, ale bardzo kaloryczne danie. Najlepiej przygotować je w weekend, kiedy mamy więcej czasu.
Piekarnik nagrzewamy do 130 stopni. Szykujemy dwie blachy. Jedną wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim kromki chleba posmarowane masłem. Pieczemy ok 15 minut, aż pieczywo będzie chrupkie, ale nie twarde.
Drugą wykładamy folią aluminiową i będziemy na niej układać przygotowane już części śniadania, aby nie straciły temperatury.
Fasolkę mieszamy z koncentratem, solą i pieprzem i podgrzewamy. Możecie skorzystać także z gotowej fasolki w sosie pomidorowym - zdarzają się już u nas w sklepach.
Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki. Kiełbaski nacinamy (jeśli są długi, można je przeciąć na pół). Na patelni podgrzewamy łyżkę oleju. Smażymy pieczarki i kiełbaski z obu stron, aż się zarumienią. Wkładam do piekarnika na blachę wyłożoną folią. Teraz smażymy plastry boczku - znów dokładamy do piekarnika. Następnie możemy przesmażyć pomidory w plastrach lub ćwiartkach, ja pominęłam ten krok i podałam świeże pomidory. Na samym końcu smażymy jajka i od razu wykładamy z pozostałymi składnikami na talerze.
Można wykonać to danie bez piekarnika. Kromki opiekamy w tosterze, przed podaniem smarujemy masłem, a pozostałe składniki przygotowujemy jednocześnie, ale potrzebne będą do tego co najmniej dwie patelnie.
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 256
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3050
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 869
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1473
Sałatka gyros to jedna z popularniejszych sałatek, jakie goszczą na naszych s...
Odsłon: 256
Rewelacyjna w smaku surówka z młodej kapusty, która przygotujecie w zaledwie...
Odsłon: 3050
Aromatyczna młoda kapusta z dodatkiem pieczarek to doskonała propozycja na le...
Odsłon: 869
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1473
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 130 stopni. Szykujemy dwie blachy. Jedną wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim kromki chleba posmarowane masłem. Pieczemy ok 15 minut, aż pieczywo będzie chrupkie, ale nie twarde. Drugą wykładamy folią aluminiową i będziemy na niej układać przygotowane już części śniadania, aby nie straciły temperatury. Fasolkę mieszamy z koncentratem, solą i pieprzem i podgrzewamy. Możecie skorzystać także z gotowej fasolki w sosie pomidorowym - zdarzają się już u nas w sklepach. Pieczarki obieramy i odcinamy nóżki. Kiełbaski nacinamy (jeśli są długi, można je przeciąć na pół). Na patelni podgrzewamy łyżkę oleju. Smażymy pieczarki i kiełbaski z obu stron, aż się zarumienią. Wkładam do piekarnika na blachę wyłożoną folią. Teraz smażymy plastry boczku - znów dokładamy do piekarnika. Następnie możemy przesmażyć pomidory w plastrach lub ćwiartkach, ja pominęłam ten krok i podałam świeże pomidory. Na samym końcu smażymy jajka i od razu wykładamy z pozostałymi składnikami na talerze. Można wykonać to danie bez piekarnika. Kromki opiekamy w tosterze, przed podaniem smarujemy masłem, a pozostałe składniki przygotowujemy jednocześnie, ale potrzebne będą do tego co najmniej dwie patelnie.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Jajecznica na parze
Śniadania
Kanapki z awokado i truskawkami
Śniadania
Białe szparagi z jajkiem w koszulce
Śniadania
Grillowany czosnek
Jajecznica na parze
Jajecznica to idealna propozycja na każde śniadanie. To potrawa lubiana przez...
Odsłon: 107
Kanapki z awokado i truskawkami
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 109