Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.
Deska do krojenia, nóż, patelnia do smażenia
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 463
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 128
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 463
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 128
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Paprykę umyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić cebulę , doprawić solą , pieprzem , smażyć aż się trochę zrumieni, dodać boczek i smażyć chwilę.
Dodać pieczarki, paprykę , doprawić solą , pieprzem, ziołami prowansalskimi, smażyć do zrumienienia warzyw.
Do podsmażonych warzyw dodać makaron i całość chwilę podsmażać. Nałożyć porcję i przed podaniem posypać utartym żółtym serem oraz ściętym szczypiorkiem.