Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , pożywne do zjedzenia w domu jak również do pracy.
Deska do krojenia, nóż, patelnia do smażenia
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 471
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 260
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 471
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 260
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. Paprykę umyć , pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić cebulę , doprawić solą , pieprzem , smażyć aż się trochę zrumieni, dodać boczek i smażyć chwilę.
Dodać pieczarki, paprykę , doprawić solą , pieprzem, ziołami prowansalskimi, smażyć do zrumienienia warzyw.
Do podsmażonych warzyw dodać makaron i całość chwilę podsmażać. Nałożyć porcję i przed podaniem posypać utartym żółtym serem oraz ściętym szczypiorkiem.