Do góry

Śniadania Przepis na:

Baba ganusz po turecku

Baba ganusz po turecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10168

Dodano:

Odsłon: 304

Obowiązkowo z jogurtem

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bakłażany położyłam na kratce z piekarnika i opaliłam bezposrednio nad ogniem, do zwęglenia skórki.

  2. Obrałam bakłażany ze spalonej skórki, miąższ pokroiłam z grubsza nożem i rozgniotłam widelcem.
    Dodałam jogurt, chili, oliwę, sok z cytryny, sól, roztarty czosnek.
    Baba ganusz po turecku podaje się na jogurcie.

  3. Na koniec posypałam potrawę natką pietruszki.

    Sprawdza się idealnie jako dodatek do warzyw i mięs z grila.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 04 maja Bardzo mi sie podoba, ze inspirujesz nas przepisami z innych kuchni. Najczesciej sa to proste, ale jakze zdrowe i smaczne potrawy warte rozpowszechnienia.
Baklazany sa malo doceniane w naszej kuchni, a szkoda, gdyz smakuja w kazdej formie.
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 01 maja Podroze inspiruja! Bardzo smaczne u Ciebie jak zawsze i ciewe przepiy :)) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 01 maja Ależ oczywiście,że obowiązkowo z jogurtem! :) Pycha! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 30 kwietnia Ciekawi mnie jak smakuje? Muszę w końcu zrobić:) Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 30 kwietnia Coś lubisz tą potrawę, bo to już chyba trzecia odmiana przepisu. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń