Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki Grecji!
Odsłon: 38
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1115
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 151
Smaki Grecji!
Odsłon: 38
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1115
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 151
Składniki
Bakłażany położyłam na kratce z piekarnika i opaliłam bezposrednio nad ogniem, do zwęglenia skórki.
Obrałam bakłażany ze spalonej skórki, miąższ pokroiłam z grubsza nożem i rozgniotłam widelcem. Dodałam jogurt, chili, oliwę, sok z cytryny, sól, roztarty czosnek. Baba ganusz po turecku podaje się na jogurcie.
Na koniec posypałam potrawę natką pietruszki. Sprawdza się idealnie jako dodatek do warzyw i mięs z grila. Smacznego :)