Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 791
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 791
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12517
Składniki
Bakłażany położyłam na kratce z piekarnika i opaliłam bezposrednio nad ogniem, do zwęglenia skórki.
Obrałam bakłażany ze spalonej skórki, miąższ pokroiłam z grubsza nożem i rozgniotłam widelcem. Dodałam jogurt, chili, oliwę, sok z cytryny, sól, roztarty czosnek. Baba ganusz po turecku podaje się na jogurcie.
Na koniec posypałam potrawę natką pietruszki. Sprawdza się idealnie jako dodatek do warzyw i mięs z grila. Smacznego :)