Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto z piekarnika najlepsze, ale też 7deslne do zabrania w pudełku do pracy czy szkoły.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52323
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 220
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52323
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 220
Składniki
Chleb pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Jajka wbić do drugiej miski, wlać mleko i rozmieszać. Dodać cebulkę, posiekany szczypiorek i szpinak oraz wrzucić pokrojone pomidorki i starty na tarce ser. Następnie dodać do smaku sól i pieprz i na koniec pokrojone w kostkę plastry boczku i kiełbasy i ponownie wymieszać. Do miski z tymi składnikami przerzucić kostki chleba tostowego i wszystko ze sobą połączyć. Formy do babeczek wysmarować olejem ( można powkładać papilotki, lepiej babeczki wyjdą z formy ). We wgłębienia kłaść uformowane porcje przygotowanej masy. Babeczki piec 25 minut w 190 stopniach. Podawać na gorąco lub na zimno.