Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto z piekarnika najlepsze, ale też 7deslne do zabrania w pudełku do pracy czy szkoły.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2354
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 189
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2354
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 189
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 179
Składniki
Chleb pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Jajka wbić do drugiej miski, wlać mleko i rozmieszać. Dodać cebulkę, posiekany szczypiorek i szpinak oraz wrzucić pokrojone pomidorki i starty na tarce ser. Następnie dodać do smaku sól i pieprz i na koniec pokrojone w kostkę plastry boczku i kiełbasy i ponownie wymieszać. Do miski z tymi składnikami przerzucić kostki chleba tostowego i wszystko ze sobą połączyć. Formy do babeczek wysmarować olejem ( można powkładać papilotki, lepiej babeczki wyjdą z formy ). We wgłębienia kłaść uformowane porcje przygotowanej masy. Babeczki piec 25 minut w 190 stopniach. Podawać na gorąco lub na zimno.