Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam upieczoną babkę serową z farszem mięso warzywnym i białym serem. Jest prosta i szybka w wykonaniu.
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 98
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 212
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 215
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7566
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 98
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 212
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 215
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7566
Składniki
Wbijamy do miski jajka.
Dodajemy mleko, blendujemy.
Dodajemy żółty ser starty na większych oczkach. Rozdrabniamy blenderem.
Dodajemy mąkę, sól, sok z cytryny i sodę. Wszystkie składniki łączymy blenderem.
Zrobionym ciastem wylewamy dno foremki do babki (połowa ciasta).
Posypujemy pokrojoną w kostkę szynką, lub inną wędliną.
Pokrojoną w kostkę paprykę.
Na wierzch układamy pokrojone kostki sera białego.
Całość zalewamy pozostałym ciastem.
Pieczemy 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Upieczoną babkę wyjmujemy z formy, studzimy.
Ostudzoną babkę kroimy i konsumujemy z gęstą śmietaną ze szczypiorem lub innym ulubionym sosem.
Babka bardzo smaczna jest posmarowana serową pastą czosnkową. Smacznego!!!