Do góry

Śniadania Przepis na:

Babka serowa z farszem.

Babka serowa z farszem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1474 Ocena: 19406

Dodano:

Odsłon: 5591

Polecam upieczoną babkę serową z farszem mięso warzywnym i białym serem. Jest prosta i szybka w wykonaniu.

Składniki

  • jajka kurze 3 szt.
  • mleko 1 szklanka
  • żółty ser 20 dag
  • mąka 2 szklanki
  • sok z połowy cytryny
  • sól szczypta
  • szynka konserwowa lub inna wędlina 20 dag
  • Soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • papryka czerwona połowa
  • ser biały włoski lub inny 250 g
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wbijamy do miski jajka.

  2. Dodajemy mleko, blendujemy.

  3. Dodajemy żółty ser starty na większych oczkach. Rozdrabniamy blenderem.

  4. Dodajemy mąkę, sól, sok z cytryny i sodę. Wszystkie składniki łączymy blenderem.

  5. Zrobionym ciastem wylewamy dno foremki do babki (połowa ciasta).

  6. Posypujemy pokrojoną w kostkę szynką, lub inną wędliną.

  7. Pokrojoną w kostkę paprykę.

  8. Na wierzch układamy pokrojone kostki sera białego.

  9. Całość zalewamy pozostałym ciastem.

  10. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.

  11. Upieczoną babkę wyjmujemy z formy, studzimy.

  12. Ostudzoną babkę kroimy i konsumujemy z gęstą śmietaną ze szczypiorem lub innym ulubionym sosem.


  13. Babka bardzo smaczna jest posmarowana serową pastą czosnkową.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń