Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam upieczoną babkę serową z farszem mięso warzywnym i białym serem. Jest prosta i szybka w wykonaniu.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2559
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 685
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1506
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13939
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2559
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 685
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1506
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13939
Składniki
Wbijamy do miski jajka.
Dodajemy mleko, blendujemy.
Dodajemy żółty ser starty na większych oczkach. Rozdrabniamy blenderem.
Dodajemy mąkę, sól, sok z cytryny i sodę. Wszystkie składniki łączymy blenderem.
Zrobionym ciastem wylewamy dno foremki do babki (połowa ciasta).
Posypujemy pokrojoną w kostkę szynką, lub inną wędliną.
Pokrojoną w kostkę paprykę.
Na wierzch układamy pokrojone kostki sera białego.
Całość zalewamy pozostałym ciastem.
Pieczemy 40 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Upieczoną babkę wyjmujemy z formy, studzimy.
Ostudzoną babkę kroimy i konsumujemy z gęstą śmietaną ze szczypiorem lub innym ulubionym sosem.
Babka bardzo smaczna jest posmarowana serową pastą czosnkową. Smacznego!!!