Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bagietki przygotowałam według przepisu z książki „Pieczywo siostry Marii” Bagietki w oryginale są z nadzieniem czosnkowym, pominęłam ten dodatek (przepis podaje z nadzieniem)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25121
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25121
Składniki
Cieple mleko wymieszać z cukrem i rozpuścić w nim drożdże (można dosypać do mąki bez rozpuszczania w mleku ) Do miski wsypać mąkę ,dodać soli ,wlać mleko z drożdżami i wodę , wymiesza .Ciasto zagniatać, aż stanie się gładkie i elastyczne i przestanie sie kleić do rąk (10-15 min ) Miskę z ciastem przykryć i odstawi w cieple miejsce na godzinę do wyrośnięcia(powinno podwoić swoją objętość )
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnice i jeszcze raz zagnieść. Podzielić na cztery równe części i z każdej utoczyć wałek długości i grubości bagietki