Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bagietki przygotowałam według przepisu z książki „Pieczywo siostry Marii” Bagietki w oryginale są z nadzieniem czosnkowym, pominęłam ten dodatek (przepis podaje z nadzieniem)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1718
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1516
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1484
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1770
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1718
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1516
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1484
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1770
Składniki
Cieple mleko wymieszać z cukrem i rozpuścić w nim drożdże (można dosypać do mąki bez rozpuszczania w mleku ) Do miski wsypać mąkę ,dodać soli ,wlać mleko z drożdżami i wodę , wymiesza .Ciasto zagniatać, aż stanie się gładkie i elastyczne i przestanie sie kleić do rąk (10-15 min ) Miskę z ciastem przykryć i odstawi w cieple miejsce na godzinę do wyrośnięcia(powinno podwoić swoją objętość )
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnice i jeszcze raz zagnieść. Podzielić na cztery równe części i z każdej utoczyć wałek długości i grubości bagietki