Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny i szybki sposób na roladę z burakami, śledziem i kozim twarożkiem.
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 127
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 143
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 132
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 127
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 143
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 132
Składniki
Śledzie lekko wymoczyć, osuszyć, grubsze przekroić wzdłuż. Buraki zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar soku i wymieszać z 2 łyżkami twarogu. Doprawić solą, pieprzem i chrzanem. Cebulę obrać, posiekać razem z natką pietruszki. Pozostały twaróg wymieszać z cebulą i natką, doprawić solą i pieprzem. Bagietkę przekroić wzdłuż nie rozcinając do końca. Obie strony bagietki posmarować pastą buraczaną, potem jasną pastą. Po środku rozłożyć plastry śledzia i korniszony.
Złożyć bagietkę, docisnąć i zwinąć w folię przezroczystą. Schłodzić przez minimum godzinę lub całą noc.