Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny i szybki sposób na roladę z burakami, śledziem i kozim twarożkiem.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 401
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 419
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9951
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2170
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9749
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6381
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 401
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 419
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 9951
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2170
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9749
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6381
Składniki
Śledzie lekko wymoczyć, osuszyć, grubsze przekroić wzdłuż. Buraki zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar soku i wymieszać z 2 łyżkami twarogu. Doprawić solą, pieprzem i chrzanem. Cebulę obrać, posiekać razem z natką pietruszki. Pozostały twaróg wymieszać z cebulą i natką, doprawić solą i pieprzem. Bagietkę przekroić wzdłuż nie rozcinając do końca. Obie strony bagietki posmarować pastą buraczaną, potem jasną pastą. Po środku rozłożyć plastry śledzia i korniszony.
Złożyć bagietkę, docisnąć i zwinąć w folię przezroczystą. Schłodzić przez minimum godzinę lub całą noc.