Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki w sam raz do pracy, są tak smaczne, że wystarczy tylko posmarować masłem i dżem. Nie wymagają dużo pracy podczas przygotowania. Polecam, daj się skusić.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3693
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2036
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 767
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3693
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2036
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 767
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 60
Składniki
1. Mleko lekko podgrzewamy, drożdże pokruszone przekładamy do miski, dodajemy połowę szklanki mleka, jedną łyżkę cukru i dwie łyżki mąki pszennej. Odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Pozostałą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy pozostałe mleko, olej, wodę, wbijamy jajko, wsypujemy sól i dodajemy wyrośnięty rozczyn. 3. Wyrabiamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia na 40 minut.
4. Następnie wyrośnięta ciasto przekładamy na oprószony mąką blat i robimy wałek i dzielimy na 24 części. Z każdego kawałka ciasta robimy wałek około 15 cm. Każdy wałek skręcić ruchem spiralnym i złączyć na końcach, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Smarujemy bajgle roztrzepanym widelcem białkiem, posypujemy suchym makiem i pieczemy 20 minut w rozgrzanym piekarniku. 6. Gotowe. Smacznego.