Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza w nieco innym wydaniu. U mnie bez żółtego sera ale można zetrzeć na spód blaszki. Wygląd jeszcze bardziej zachęci dzieci do konsumpcji. Wesoła forma podania pizzo-bułeczek.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 297
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 80
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 297
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 80
Składniki
Tortownica 26 cm. Spód wyłożony papierem do pieczenia. Ciasto. Drożdże rozpuszczamy z ciepłej wodzie. W misce mieszamy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Przykrywamy miskę i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia wielkości. Parówkę parzymy w gorącej wodzie i kroimy na 6 kawałków. Mozzarellę dzielimy na 6 kawałków, oliwki kroimy na pół. Z wyrośniętego ciasta odrywamy 1/3 ciasta, formujemy okrąg, który kroimy na 6 równych części ( trójkąty ). Z każdego trójkąta wałkujemy kulkę. W każdą kulkę ( w miejscu łączenia )wkładamy kawałek parówki. Z pozostałego ciasta wałkujemy lub formujemy ręcznie następy okrąg i też dzielimy go na 6 części. Każdą część nadziewamy ketchupem, mozzarellą, ziołami i dwoma oliwkami. Wałkujemy większe kulki. Wzdłuż brzegów tortownicy układamy duże kulki, po środku mniejsze kulki. Odstawiamy na ok. 15 minut do podrośnięcia. Pieczemy w 180 C przez ok. 20 -25 minut. Ciasto powinno być jasne w końcu to bałwanki.
Po upieczeniu dekorujemy bałwanki.
Bałwanki gotowe do jedzenia.