Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak bananów zamknięty w puszystym placuszku
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11305
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11305
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Składniki
2 banany, pełną szklankę mleka, jajko, łyżeczkę cukru wanilinowego i 2 łyżki cukru zmiksowałam blenderem. Do tak zmiksowanej masy mieszając, dodawałam mąkę, aż uzyskałam konsystencję gęstej śmietany. W międzyczasie dodawania mąki, dodałam na czubku łyżeczki proszek do pieczenia, którego nie można bezpośrednio wsypać do masy, tylko najpierw wymieszać z łyżką mąki. Ciasto wylewałam małymi porcjami na gorący olej i smażyłam chwilę z obu stron, aż placuszki się zrumienią.