Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak bananów zamknięty w puszystym placuszku
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13165
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2523
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3676
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4614
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13165
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2523
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3676
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4614
Składniki
2 banany, pełną szklankę mleka, jajko, łyżeczkę cukru wanilinowego i 2 łyżki cukru zmiksowałam blenderem. Do tak zmiksowanej masy mieszając, dodawałam mąkę, aż uzyskałam konsystencję gęstej śmietany. W międzyczasie dodawania mąki, dodałam na czubku łyżeczki proszek do pieczenia, którego nie można bezpośrednio wsypać do masy, tylko najpierw wymieszać z łyżką mąki. Ciasto wylewałam małymi porcjami na gorący olej i smażyłam chwilę z obu stron, aż placuszki się zrumienią.