Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 179
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 380
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1726
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3258
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26749
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 179
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 380
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1726
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3258
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26749
Składniki
Mleko wlać do szczelnie zamykanego pojemnika, może to być słoik. Potrząsać do lekkiego spienienia.
Mleko przelać do większego naczynia, dodać jajko, cukier, sól i roztrzepać.
Dodać mąkę i całość wymieszać. Ciasto powinno być na tyle gęste, żeby się nie rozlewało, ale żeby można było maczać w nim kawałki bananów.
Banany obrać, każdy pokroić na około 6 kawałków. Na patelni rozgrzać olej.
Kawałki bananów maczać w cieście i smażyć na gorącym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe.