Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 316
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 237
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1553
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4190
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 208
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 316
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 237
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1553
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4190
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 208
Składniki
Mleko wlać do szczelnie zamykanego pojemnika, może to być słoik. Potrząsać do lekkiego spienienia.
Mleko przelać do większego naczynia, dodać jajko, cukier, sól i roztrzepać.
Dodać mąkę i całość wymieszać. Ciasto powinno być na tyle gęste, żeby się nie rozlewało, ale żeby można było maczać w nim kawałki bananów.
Banany obrać, każdy pokroić na około 6 kawałków. Na patelni rozgrzać olej.
Kawałki bananów maczać w cieście i smażyć na gorącym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe.