Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki lekkie jak puch, słodkie jak miód i smaczne niewiarygodnie.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12715
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12715
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Jednego banana obierz i zblenduj na gładki krem. Dodaj go do żółtek i miksuj, aż masa stanie się puszysta. Dodaj do niej ziarna z laski wanilii, mąkę i sodę. Połącz za pomocą misksera. Ubij białka na sztywną pianę i dodaj ją do masy. Wymieszaj za pomocą łyżki delikatnie, by piana nie opadła. Rozgrzej patelnię posmarowaną olejem. Obierz drugiego banana i pokrój w plasterki. Nakładaj na patelnię po kopiastej łyżce puszystej masy a na wierzch każdego placka połóż po dwa plasterki banana. Smaż z obu stron do zrumienienia. Nie przewracaj wielokrotnie. Cierpliwie usmaż z jednej a potem z drugiej, delikatnie przewracając (około 3 minuty na stronę). Możesz użyć innej mąki.