Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po sobotnim, nieco kalorycznym śniadanku - inny pomysł na tosty. Tym razem wersja "witaminowo - zdrowo - light". Włoska bruschetta - grzanka z pomidorami, czosnkiem i bazylią.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Może najpierw kilka słów na temat pomidorów - pojawiły się u nas od jakiegoś czasu pomidory odmiany "bawole serce", duże, mięsiste, słodkie, idealne na sos. Takie pomidory można obrać ze skóry bez parzenia. W zasadzie składają się z samego miąższu - gniazda nasienne są w śladowej ilości. Polecam użycie takich pomidorów.
Obrane pomidory "wyfiletuj" - wyrzuć gniazda nasienne z pestkami. Miąższ pokrój w drobną kostkę i zostaw na sitku do odcieknięcia.
Odsączone pomidory wymieszaj z czosnkiem pokrojonym w cienkie płatki, rozdrobnionymi (ręcznie) listkami bazylii i przyprawą włoską. Kromki chleba opiecz w tosterze lub w piekarniku, smaruj oliwą, nakładaj pomidory z przyprawami i posyp świeżo startym parmezanem. Włóż do nagrzanego piekarnika (180 - 190 stopni, górna/e grzałki). Zapiekaj, aż ser się rozpuści. Podawaj ciepłe.