Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasiona chia są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy i błonnika, zawierają mnóstwo witamin i drogocenne tłuszcze Omega-3. Warto jeść je regularnie np. w postaci pysznego puddingu na śniadanie. Czas przygotowania to 5 minut, jednak, aby nasiona chia napęczniały, trzeba poczekać minimum 4 godziny, dlatego budyń warto przygotować dzień wcześniej.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 717
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 312
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 105
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 717
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 312
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 105
Składniki
Do dużej miski mleko i syrop klonowy. Dodaj kakao oraz nasiona chia. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Odstaw na 15 minut. Po upływie czasu ponownie zamieszaj i przełóż do słoiczków. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Serwuj podane z posiekanymi migdałami i borówkami.