Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasiona chia są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy i błonnika, zawierają mnóstwo witamin i drogocenne tłuszcze Omega-3. Warto jeść je regularnie np. w postaci pysznego puddingu na śniadanie. Czas przygotowania to 5 minut, jednak, aby nasiona chia napęczniały, trzeba poczekać minimum 4 godziny, dlatego budyń warto przygotować dzień wcześniej.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 59
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 204
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 148
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 59
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 204
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 148
Składniki
Do dużej miski mleko i syrop klonowy. Dodaj kakao oraz nasiona chia. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Odstaw na 15 minut. Po upływie czasu ponownie zamieszaj i przełóż do słoiczków. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Serwuj podane z posiekanymi migdałami i borówkami.