Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasiona chia są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy i błonnika, zawierają mnóstwo witamin i drogocenne tłuszcze Omega-3. Warto jeść je regularnie np. w postaci pysznego puddingu na śniadanie. Czas przygotowania to 5 minut, jednak, aby nasiona chia napęczniały, trzeba poczekać minimum 4 godziny, dlatego budyń warto przygotować dzień wcześniej.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5272
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29598
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 207
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19200
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 920
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5272
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29598
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 207
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19200
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 920
Składniki
Do dużej miski mleko i syrop klonowy. Dodaj kakao oraz nasiona chia. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Odstaw na 15 minut. Po upływie czasu ponownie zamieszaj i przełóż do słoiczków. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Serwuj podane z posiekanymi migdałami i borówkami.