Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i smaczne bułeczki na Wielkanocne śniadanie idealne do żurku lub barszczu
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 62
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 204
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 62
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 204
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 108
Składniki
Mąkę przesiej do miski dodaj sól,cukier, drożdże,ciepłe mleko i wodę na koniec olej i zioła wyrób elastyczne ciasto ,przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut.Nastepnie ciasto podziel na 8-10 kawałków formuj małe bułeczki wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp dowolnymi ziarnami piec w temperaturze 180st.około 25 minut na złoty kolor.