Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i smaczne bułeczki na Wielkanocne śniadanie idealne do żurku lub barszczu
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 147
Składniki
Mąkę przesiej do miski dodaj sól,cukier, drożdże,ciepłe mleko i wodę na koniec olej i zioła wyrób elastyczne ciasto ,przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut.Nastepnie ciasto podziel na 8-10 kawałków formuj małe bułeczki wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp dowolnymi ziarnami piec w temperaturze 180st.około 25 minut na złoty kolor.