Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i smaczne bułeczki na Wielkanocne śniadanie idealne do żurku lub barszczu
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326834
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12137
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17065
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326834
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12137
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17065
Składniki
Mąkę przesiej do miski dodaj sól,cukier, drożdże,ciepłe mleko i wodę na koniec olej i zioła wyrób elastyczne ciasto ,przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut.Nastepnie ciasto podziel na 8-10 kawałków formuj małe bułeczki wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp dowolnymi ziarnami piec w temperaturze 180st.około 25 minut na złoty kolor.