Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i smaczne bułeczki na Wielkanocne śniadanie idealne do żurku lub barszczu
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4048
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11142
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5423
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13374
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5134
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4048
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11142
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5423
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13374
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5134
Składniki
Mąkę przesiej do miski dodaj sól,cukier, drożdże,ciepłe mleko i wodę na koniec olej i zioła wyrób elastyczne ciasto ,przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 30 minut.Nastepnie ciasto podziel na 8-10 kawałków formuj małe bułeczki wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp dowolnymi ziarnami piec w temperaturze 180st.około 25 minut na złoty kolor.