Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak pieczone pączki, puszyste , delikatne z pysznym nadzieniem w środku.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19171
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12999
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1626
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232048
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19171
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12999
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1626
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232048
Składniki
Do ciepłego mleka dodajemy drożdże z dodatkiem łyżki mąki i łyżki cukru pudru. Dokładnie mieszamy.
I odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięty zaczyn łączymy z pozostałym cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami i z przesianą mąką.
Składniki lekko wyrabiamy, gdy się połączą dodajemy roztopione, letnie masło i pianę ubitą na sztywno z białek.
Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
I odstawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wykładamy je na stolnicę.
Ciasto dzielimy na równe części, każdą lekko wałkujemy i wycinamy szklanką koła, a na środek każdego koła kładziemy łyżeczkę marmolady.
Zlepiamy brzegi.
I układamy na wyłożonej papierem do pieczenie blaszce, miejscem zlepienia do spodu i odstawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
Podrośnięte bułki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 160'C na około 30 minut.
Zrumienione dobrze wyrośnięte układamy w koszyku.
Smacznego !!!