Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko w proszku można świetnie wykorzystać do wypieku domowego pieczywa! Wychodzą z tego całkiem niezłe bułeczki... :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2760
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6930
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2760
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6930
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, mleko w proszku, wodę, mleko i stopione masło, wymieszać i odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać jaja, sól i mąkę, wyrobić ciasto drożdżowe. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60-70 min. do wyrośnięcia. Gotowe ciasto podzielić na równe części( u mnie wyszło ich 15 szt) i formować bułeczki. Bułeczki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić na ok. 20 min. do napuszenia.
Następnie bułeczki naciąć i posmarować mlekiem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10-15 min. Smacznego!