Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko w proszku można świetnie wykorzystać do wypieku domowego pieczywa! Wychodzą z tego całkiem niezłe bułeczki... :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8762
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3188
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2648
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118893
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8762
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3188
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2648
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, mleko w proszku, wodę, mleko i stopione masło, wymieszać i odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać jaja, sól i mąkę, wyrobić ciasto drożdżowe. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60-70 min. do wyrośnięcia. Gotowe ciasto podzielić na równe części( u mnie wyszło ich 15 szt) i formować bułeczki. Bułeczki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić na ok. 20 min. do napuszenia.
Następnie bułeczki naciąć i posmarować mlekiem. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 10-15 min. Smacznego!