Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam propozycję na pyszne śniadanie, kolację albo przekąskę. Może być dla domowników, ale i dla gości. Danie proste, a tak smakowite, że jadłoby się bez opamiętania. U nas wszyscy są jego fanami, więc powtarzam co jakiś czas. Do faszerowania kupuję jak najmniejsze bułeczki. Oczywiście bułki można też upiec samodzielnie, ale jak nie mamy czasu i chcemy przyrządzić coś szybko, a jednocześnie smacznie, to bułeczki kupujemy w ulubionej piekarni. Zapieczone w piekarniku są mega chrupiące, a w połączeniu z pysznym nadzieniem pieczarkowym smakują fantastycznie. Nie wspomnę o pieczarkowym aromacie unoszącym się po domu!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1008
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8770
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3100
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 169
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1008
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8770
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3100
Składniki
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju do lekkiego zeszklenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażamy
Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. Solimy i smażymy aż do odparowania płynu. Pod koniec doprawiamy pieprzem. Studzimy
Z bułek odkrawamy górę i łyżką ( lub za pomocą palców ) wydrążamy środek ( ale nie aż do samej skórki, trochę miąższu bułki zostawiamy )
Do pieczarek dodajemy połowę startego sera. Mieszamy
Bułki napełniamy pieczarkami ( z kopką ). Wierzch obsypujemy resztą sera i po wierzchu posypujemy ostrą papryką mieloną
Zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach aż do lekkiego przyrumienienia się sera. U mnie ok 20 minut