Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie bułeczki drożdżowe z kawałkami czekolady. Myślę, że nie tylko dzieci będą nimi zachwycone. Świetne do zajadania samodzielnie z dżemem, lub samym masłem. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, lub pracy. Jeśli nie macie kropelek czekoladowych, to wystarczy drobno pokroić czekoladę gorzką.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 950
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15295
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 950
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15295
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Masło roztopić i przestudzić. Do miski wlać ciepłe mleko, dodać drożdże i cukier. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Wsypać mąkę i sól. Dodać jajko i roztopione masło. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć je na stolnicę. Rozciągnąć i dodać kropelki czekoladowe. Rozciągać ciasto i zagnieść, tak żeby czekolada rozłożyła się w cieście.
Następnie podzielić ciasto na 9 części. Z każdej części uformować bułeczkę. Gotowe bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakryć ściereczką i zostawić na 15 minut do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika, nasmarować wierzch bułek żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temperaturze 180 stopni, 25-30 minut