Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie bułeczki drożdżowe z kawałkami czekolady. Myślę, że nie tylko dzieci będą nimi zachwycone. Świetne do zajadania samodzielnie z dżemem, lub samym masłem. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, lub pracy. Jeśli nie macie kropelek czekoladowych, to wystarczy drobno pokroić czekoladę gorzką.
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 60
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 517
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 60
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 101
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 517
Składniki
Masło roztopić i przestudzić. Do miski wlać ciepłe mleko, dodać drożdże i cukier. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Wsypać mąkę i sól. Dodać jajko i roztopione masło. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć je na stolnicę. Rozciągnąć i dodać kropelki czekoladowe. Rozciągać ciasto i zagnieść, tak żeby czekolada rozłożyła się w cieście.
Następnie podzielić ciasto na 9 części. Z każdej części uformować bułeczkę. Gotowe bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakryć ściereczką i zostawić na 15 minut do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika, nasmarować wierzch bułek żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temperaturze 180 stopni, 25-30 minut