Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie bułeczki drożdżowe z kawałkami czekolady. Myślę, że nie tylko dzieci będą nimi zachwycone. Świetne do zajadania samodzielnie z dżemem, lub samym masłem. Idealne na drugie śniadanie do szkoły, lub pracy. Jeśli nie macie kropelek czekoladowych, to wystarczy drobno pokroić czekoladę gorzką.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3640
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2024
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 741
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 58
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3640
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 2024
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 741
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 58
Składniki
Masło roztopić i przestudzić. Do miski wlać ciepłe mleko, dodać drożdże i cukier. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Wsypać mąkę i sól. Dodać jajko i roztopione masło. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć je na stolnicę. Rozciągnąć i dodać kropelki czekoladowe. Rozciągać ciasto i zagnieść, tak żeby czekolada rozłożyła się w cieście.
Następnie podzielić ciasto na 9 części. Z każdej części uformować bułeczkę. Gotowe bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakryć ściereczką i zostawić na 15 minut do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika, nasmarować wierzch bułek żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temperaturze 180 stopni, 25-30 minut