Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułeczki. Są o wiele lepsze niż kupione. Na dodatek, dzięki farszowi, można spokojnie jeść je same. Z podanych proporcji powinno otrzymać się osiem - dziewięć bułek. Polecam.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Poddusić na oleju. Dodać przyprawy. W miseczce pokruszyć drożdże. Dodać cukier, łyżkę mąki i wlać ciepłą, przegotowaną wodę. Wymieszać dokładnie i poczekać aż drożdże zaczną pracować. Rozczyn przelać do większej miski. Dodać obydwie mąki, sól i olej. Wymieszać i kilka minut wyrabiać ciasto. Przykryć ściereczką na godzinę. Gdy widocznie podrośnie wyjąć z miski na stolnicę. Jeszcze raz wyrobić. Ukształtować walec i pokroić na kawałki. Każdy kawałek rozpłaszczyć na dłoni. Nałożyć łyżeczką farsz i zwinąć bułkę. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułkę posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać czarnuszką
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 20-25 minut.