Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki pszenne nie ma jak to domowe pieczywo na śniadanie!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15299
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15299
Składniki
Z jajka, soli, cukru, wody, margaryny, drożdży i mąki wyrabiamy ciasto. Odstawiamy je do wyrośnięcia tak około 2 godzin. Z ciasta formułujemy kulki średniej wielkości i lekko spłaszczamy w rękach. Kulki układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Odkładamy na godzinę aby wyrosły, a następnie pieczemy około 20 minut w 200 stopniach.