Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 5531
Dodano: 05.04.2017
Odsłon: 566
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Do miski kruszymy drożdże, dodajemy masło i cukier i całość zalewamy ciepłym mlekiem. Odstawiamy na ok.10 min. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto drożdżowe. Łyżkę nasion pozostawiamy do posypania wierzchu bułeczek. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na równe części (u mnie 12 szt) i formujemy bułeczki. Przenosimy na blachę wyłożona papierem, nacinamy, smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami pozostawiamy na kwadrans do napuszenia. Pieczemy w temp. 210 stopni przez ok. 20 min.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)