Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki na ciepło, idealnie smakują z sezonową sałatką.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 907
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9116
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Kajzerki przekroić na połowy, każdą z nich opiec w tosterze.
Na patelni rozgrzać około 1 łyżkę oleju, położyć na niej plastry szynki i smażyć je z obydwu stron, aż się zrumienią.
Na spodach kajzerek ułożyć po plastrze usmażonej szynki.
Jajka rozbić, rozkłócić i wlać na rozgrzaną patelnię, na której smażyła się szynka.
Dodać sól i pieprz do smaku i smażyć tak, jak omlet, do ścięcia.
Placek jajeczny pokroić na ćwiartki, z których każdą położyć na połówce kajzerki z szynką.
Na każdą bułkę nałożyć po około pół łyżeczki majonezu i przykryć wierzchem bułki.