Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie bułki z mięsem. Trochę rodzinnej zabawy z barwnikami i mamy bułeczki malowane. Wspaniała zabawa z dziećmi.
Barwniki w żelu, pędzelki
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4144
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4144
Składniki
Wychodzi 7 sporych bułek. Ciasto. Mąkę wymieszać z drożdżami i cukrem. Polać mlekiem, chwilę odczekać. Potem dodać roztrzepane jajko i resztę składników. Wszystko dobrze wymieszać, potem starannie zagnieść. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Nadzienie. Mięso i warzywa z rosołu zmielić razem z cebulą i bułką namoczoną w rosole. Doprawić i przesmażyć na patelni, podlać rosołem. Przestudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na 7 kawałków, po ok. 100 g. Każdy kawałek rozpłaszczyć, napełnić nadzieniem i zamknąć.
Każdą bułkę pomalować barwnikami. Bułki umieścić na blaszce, przykryć ściereczką na ok. 20 minut.
Piec w 200 C ok. 20 minut.