Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze smakują na zimno, ale najlepiej prosto z piekarnika :)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36643
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3617
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 532
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2911
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36643
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3617
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 532
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2911
Składniki
Cebulę pokroić w grubszą kostkę, posypać vegetą i podsmażyć na maśle. Mleko lekko podgrzać. Rozpuścić w nim drożdże, szczyptę soli i cukru oraz odrobinę mąki. Zaczyn odstawić na 30 min. po tym czasie dodać mąkę i olej, wyrobić ciasto i odstawić na kolejne minimum 30 minut, aby urosło. Z wyrośniętego ciasta formować niewielkie placki o średnicy ok. 7-8 cm (mnie wyszło ich 20). Każdy placek posmarować rozkłóconym jajkiem i nałożyć porcję cebuli a następnie posypać serem startym na grubych oczkach. Placki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 min w 180-200 stopniach do zrumienienia. Smacznego :)