Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące pieczywo przygotowane w naczyniu żaroodpornym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13133
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5354
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13133
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5354
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy ze sobą. Odstawiamy na kilka godzin do wyrośnięcia.
Piekarnik ustawiamy na 220 stopni i w trakcie rozgrzewania trzymamy w nim naczynie żaroodporne bez przykrywki.
Gdy piekarnik się nagrzeje posypujemy dno naczynia odrobiną mąki (aby skórka nie przywarła) i umieszczamy w nim ciasto. Przykrywamy pokrywką w temperaturze pokojowej i pieczemy pół godziny.
Po upływie 30 minut zmniejszamy temperaturę na 200 stopni i pieczemy kolejne pół godziny, tym razem jednak bez przykrywki. Po tym czasie chleb jest gotowy.