Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sprawdzony przepis na domowe pieczywo. Ciekawym składnikiem jest jak nazwa wskazuje – żurek :) Przygotowanie nie jest skomplikowane – jednak jak to w przypadku pieczywa musimy trochę odczekać, by ciasto wyrosło. Ale opłaca się :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9930
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2572
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1702
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3818
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9930
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2572
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1702
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 636
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3818
Składniki
Wszystkie składniki wsypujemy do miski i dobrze wyrabiamy ciasto (jak jest zbyt twarde może dodać odrobinę więcej żurku płynnego). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Następnie znów wyrabiamy krótką chwilę, przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 45-50 min. (do suchego patyczka).