Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacji na temat domowego chleba nigdy dość. :)
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 324
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1263
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13406
Składniki
Mąki wymieszać z solą i ziarnami.
Wyrośnięty zaczyn dodać do mieszanki mącznej wraz z kefirem i wodą. Wyrobić ciasto, pod koniec dodając oliwę.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówek wysmarowanych oliwą (piekłam w dwóch o długości 30 cm). Odstawić do wyrośnięcia.
Piec ok. godziny w temp. 180 stopni, termoobieg. Po upieczeniu wyjąć od razu z foremek i odstawić na chwilkę do odparowania.
Smacznego. :)