Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ mam już jeden przepis na chleb owsiany, ten jest numerem 2 :) Prawda jest taka , że dla mnie jest on numerem 1 wśród chlebów. Wiem,. że możecie myśleć, że głupoty wypisuję, że chleby, najlepsze na zakwasie. Jednak nic nie poradzę, że zakochałam się właśnie w tym. Przepis znalazłam na portalu społecznościowym u Ani. Wypróbowałam, bo niewiele różnił się, od mojego owsianego. Teraz podaję dalej. Spróbujcie :)
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 1593
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1734
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 1593
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1734
Składniki
Do miski wsypać płatki, wlać ciepłą wodę, dodać miód i drożdże. Wymieszać. Odstawić na 10-15 minut. Następnie wsypać ziarna, obie mąki i sól. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wierzch. chleba posmarować mlekiem i posypać płatkami owsianymi. Zostawić na 20 minut, żeby chlebek podrósł do brzegów foremki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec 50-60 minut. Po upieczeniu od razu wyciągnąć z foremki.