Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i zapach domowego pieczywa jest zawsze nie do opisania. Dodatek tahini dodaje mojemu chlebkowi wyrazisty, sezamowy posmak, a sezam tworzy chrupiącą skórkę. Nic dodać nic ująć...
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2155
Królowa grilla :)
Odsłon: 1413
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 255
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2155
Królowa grilla :)
Odsłon: 1413
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 255
Składniki
Foremkę wysmarować smalcem i obsypać dokładnie sezamem. Wszystkie składniki na chleb umieścić w misce. Wyrobić mikserem z hakami przez ok. 5 minut. Przełożyć do foremki wysmarowanej smalcem i obsypanej sezamem. Wyrównać wierzch zwilżoną dłonią i posypać sezamem. Odstawić pod przykryciem na 5 godzin do wyrośnięcia. Piec w 200°C przez 40 - 45 minut (przez pierwsze 20 minut pieczenia może być przykryty drugą foremką odwróconą "do góry nogami"). Po wyjęciu z piekarnika od razu wyjąć chleb z foremki i zostawić do ostygnięcia na kratce.