Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieci uwielbiają miękkie, puszyste chlebki. Chleb tostowy, właśnie taki jest. Ostatnio robię go regularnie, bo moje.... dwudziestoletnie dziecko, bardzo lubi :) Chleb jest prosty w wykonaniu, dlatego zachęcam Was do wypróbowania. Myślę, że dzieci będą zadowolone, i te młodsze, i te starsze :)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 36
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 148
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1209
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 483
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 36
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 148
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1209
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 483
Składniki
Wodę wlać do miski, dodać miód i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Wsypać mąkę i sól. Wymieszać. Na koniec wlać olej. Wyrobić mikserem z hakami. Wierzch ciasta, posypać delikatnie mąką. Miskę z ciastem, nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć je na stolnicę, podsypaną mąką i odgazować.
Przełożyć do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Zostawić na około pół godziny, do wyrośnięcia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, 50 minut.