Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieci uwielbiają miękkie, puszyste chlebki. Chleb tostowy, właśnie taki jest. Ostatnio robię go regularnie, bo moje.... dwudziestoletnie dziecko, bardzo lubi :) Chleb jest prosty w wykonaniu, dlatego zachęcam Was do wypróbowania. Myślę, że dzieci będą zadowolone, i te młodsze, i te starsze :)
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65089
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 504
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5797
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 585
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65089
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 504
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5797
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 585
Składniki
Wodę wlać do miski, dodać miód i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Wsypać mąkę i sól. Wymieszać. Na koniec wlać olej. Wyrobić mikserem z hakami. Wierzch ciasta, posypać delikatnie mąką. Miskę z ciastem, nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie, przełożyć je na stolnicę, podsypaną mąką i odgazować.
Przełożyć do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Zostawić na około pół godziny, do wyrośnięcia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, 50 minut.