Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty w błonnik i bezglutenowy chleb.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11694
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1269
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12309
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3018
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11694
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1269
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12309
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3018
Składniki
Kaszę dobrze opłukać, zalać wodą przykryć ściereczka i odstawić na 24 godziny. Co jakiś czas przemieszać łyżka, aby kasza równo fermentowała.
Po 24 godzinach dodać sól i zblendować ( powinna wyjść masa o konsystencji gęstej śmietany). Dodać ziarna, wymieszać łyżka i odstawić na 1 godzinę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Masę wyłożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch również można posypać ziarnami. Piec 60 minut.