Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty w błonnik i bezglutenowy chleb.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10286
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2916
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2014
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 769
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10286
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2916
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2014
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 769
Składniki
Kaszę dobrze opłukać, zalać wodą przykryć ściereczka i odstawić na 24 godziny. Co jakiś czas przemieszać łyżka, aby kasza równo fermentowała.
Po 24 godzinach dodać sól i zblendować ( powinna wyjść masa o konsystencji gęstej śmietany). Dodać ziarna, wymieszać łyżka i odstawić na 1 godzinę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Masę wyłożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch również można posypać ziarnami. Piec 60 minut.