Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogaty w błonnik i bezglutenowy chleb.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71255
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 514
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15509
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3359
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71255
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 514
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15509
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3359
Składniki
Kaszę dobrze opłukać, zalać wodą przykryć ściereczka i odstawić na 24 godziny. Co jakiś czas przemieszać łyżka, aby kasza równo fermentowała.
Po 24 godzinach dodać sól i zblendować ( powinna wyjść masa o konsystencji gęstej śmietany). Dodać ziarna, wymieszać łyżka i odstawić na 1 godzinę.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Masę wyłożyć do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch również można posypać ziarnami. Piec 60 minut.