Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna wariacja na temat chleba :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94159
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2811
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3586
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1663
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2354
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94159
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2811
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3586
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1663
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2354
Składniki
Wszystkie składniki wsypać do miski z wyjątkiem wody. Wyrabiać mikserem stopniowo dodając wodę w miarę potrzeby. Gdy mamy już wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy ciasto nam wyrośnie ponownie je przerobić żeby się odgazowało. Przełożyć do 2 keksówek wyłożonych papierem pergaminowym, wyrównać i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Na dnie piekarnika położyć naczynie z wodą, chleb piec w 180 stopniach przez 1 h. Upieczone chleby wyjąć z foremek, ściągnąć papier pergaminowy i studzić na kratce. Smacznego