Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna wariacja na temat chleba :)
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19750
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2895
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3973
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 645
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19750
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2895
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3973
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 645
Składniki
Wszystkie składniki wsypać do miski z wyjątkiem wody. Wyrabiać mikserem stopniowo dodając wodę w miarę potrzeby. Gdy mamy już wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy ciasto nam wyrośnie ponownie je przerobić żeby się odgazowało. Przełożyć do 2 keksówek wyłożonych papierem pergaminowym, wyrównać i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Na dnie piekarnika położyć naczynie z wodą, chleb piec w 180 stopniach przez 1 h. Upieczone chleby wyjąć z foremek, ściągnąć papier pergaminowy i studzić na kratce. Smacznego