Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 727
Dodano: 03.03.2018
Odsłon: 868
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
1. Wszystkie składniki wymieszaj (ciasto ma być lepkie i luźne).
2. Pozostaw w cieple do wyrośnięcia na 1 godzinę, przykryte lnianą ściereczką.
3. Po tym czasie ciasto wymieszaj i przełóż do prostokątnej foremki wysmarowanej masłem i wysypanej mąką.
4. Wierzch posmaruj oliwą.
5. Przykryj ściereczką i pozostaw do kolejnego wyrośnięcia (kilka godzin, do podwojenia objętości, uważając by ciasto nie przerosło).
6. Wstaw do zimnego piekarnika, nastaw temperaturę 200°C, piecz 60 minut.
7. Spryskaj kilkakrotnie wodą, jak piekarnik będzie nagrzany.
8. Studź na kratce.
9. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Maudie 04 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Nie ma to jak swój chlebek:)))) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz