Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowy, aromatyczny chlebek...polecam ;)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 212
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4873
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44779
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 403
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 212
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4873
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4794
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44779
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 403
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i odstawić do rozpuszczenia. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. odstawić na ok. 10-15 min. Następnie dodać wszystkie produkty, łącznie z serem i wymieszać.
Na końcu dodać posiekany drobno koperek Następnym razem dodam go nieco więcej ), wyrobić ciasto.
Gotowe przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na ok. 90-100 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe ciasto przekładamy do keksówki wysmarowanej olejem. Czekamy jeszcze kwadrans, po czym chlebek także smarujemy olejem i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp. ok. 200 stopni przez ok. 30 min. Smacznego!