Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna bułka pszenna. Duża bułka na lubiących syte śniadanko.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 575
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 386
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 575
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 386
Składniki
Przygotowanie zaczynu (podmłody): 1. W wodzie (200ml) rozpuścić drożdże (1 łyżeczka). 2. Wlać do mąki chlebowej (200g). 3. Garować ok. 12 godz.
Przygotowanie ciasta właściwego: 4. Do zaczynu (ok. 400g) wsypać mąki tortowej (przesiać) i dodać soli, wody (400ml) oraz oleju. 5. Wymieszać robotem kuchennym i odstawić na ok. 2-3 godz. do powtórnego garowania. 6. Na stolnicy rozciągnąć na prostokąt.
7. Podzielić radełkiem na 6 części.
8. Wyłożyć na blachę oprószoną mąką (w ciepłym piekarniku) . Pozostawić do kolejnego garowania ok. 30 min. 9. Piekarnik nagrzać do 230st. C i sparować . Piec 15-20 min. do pożądanego koloru (spieczenia).