Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajna bułka pszenna. Duża bułka na lubiących syte śniadanko.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 785
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 35
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 317
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 785
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 35
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 317
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 123
Składniki
Przygotowanie zaczynu (podmłody): 1. W wodzie (200ml) rozpuścić drożdże (1 łyżeczka). 2. Wlać do mąki chlebowej (200g). 3. Garować ok. 12 godz.
Przygotowanie ciasta właściwego: 4. Do zaczynu (ok. 400g) wsypać mąki tortowej (przesiać) i dodać soli, wody (400ml) oraz oleju. 5. Wymieszać robotem kuchennym i odstawić na ok. 2-3 godz. do powtórnego garowania. 6. Na stolnicy rozciągnąć na prostokąt.
7. Podzielić radełkiem na 6 części.
8. Wyłożyć na blachę oprószoną mąką (w ciepłym piekarniku) . Pozostawić do kolejnego garowania ok. 30 min. 9. Piekarnik nagrzać do 230st. C i sparować . Piec 15-20 min. do pożądanego koloru (spieczenia).