Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na przerwę śniadaniową w pracy. Polecam ten przepis.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2407
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2407
Składniki
Wykonanie ciasta: Jajka ubić z cukrem i solą, następnie wymieszać z twarogiem. Dodać śmietanę, sodę i znowu wymieszać, dodać mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto rozdzielić na nieduże kawałki i rozwałkować z nich placuszki. Przygotowanie nadzienia: Ryż ugotować i wymieszać z ogrzanym masłem, drobno pokrojonymi jajkami i zieleniną, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Przełożyć nadzienie na środek każdego placuszka i zlepić brzegi żeby powstało ciasteczko. Ciasteczka smażyć na rozgrzanym oleju aż powstanie rumiana skórka. SMACZNEGO.