Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na przerwę śniadaniową w pracy. Polecam ten przepis.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 733
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22772
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15143
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4858
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45482
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 733
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22772
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15143
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4858
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45482
Składniki
Wykonanie ciasta: Jajka ubić z cukrem i solą, następnie wymieszać z twarogiem. Dodać śmietanę, sodę i znowu wymieszać, dodać mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto rozdzielić na nieduże kawałki i rozwałkować z nich placuszki. Przygotowanie nadzienia: Ryż ugotować i wymieszać z ogrzanym masłem, drobno pokrojonymi jajkami i zieleniną, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Przełożyć nadzienie na środek każdego placuszka i zlepić brzegi żeby powstało ciasteczko. Ciasteczka smażyć na rozgrzanym oleju aż powstanie rumiana skórka. SMACZNEGO.