Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sposób na zużycie przejrzałych bananów.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25080
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6163
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 519
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25080
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6163
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 519
Składniki
Masło wyciągamy z lodówki tak aby zmiękło. Następnie ucieramy je z cukrem pudrem i z brązowym na gładką masę. Jeżeli nie macie cukru brązowego można dodać całą szklankę cukru pudru.
Masło wyciągamy z lodówki tak aby zmiękło. Następnie ucieramy je z cukrem pudrem i z brązowym na gładką masę. Jeżeli nie macie cukru brązowego można dodać całą szklankę cukru pudru.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodawać do masy na przemian z jajkami.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodawać do masy na przemian z jajkami.
Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem - nie miksować bo ciasto będzie ciężkie !!! Rozgniecione banany i olejek waniliowy dodać do masy i wymieszać łyżką. Nie zapomnijmy oczywiście o orzechach. Ja dodaje włoskie ale mogą też być laskowe bądź migdały.
Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem - nie miksować bo ciasto będzie ciężkie !!! Rozgniecione banany i olejek waniliowy dodać do masy i wymieszać łyżką. Nie zapomnijmy oczywiście o orzechach. Ja dodaje włoskie ale mogą też być laskowe bądź migdały.
Piec w temp. 180 C ok. 1 godziny.
Piec w temp. 180 C ok. 1 godziny.