Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny sposób na zużycie przejrzałych bananów.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1725
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1522
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1487
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1781
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1725
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1522
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1487
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1781
Składniki
Masło wyciągamy z lodówki tak aby zmiękło. Następnie ucieramy je z cukrem pudrem i z brązowym na gładką masę. Jeżeli nie macie cukru brązowego można dodać całą szklankę cukru pudru.
Masło wyciągamy z lodówki tak aby zmiękło. Następnie ucieramy je z cukrem pudrem i z brązowym na gładką masę. Jeżeli nie macie cukru brązowego można dodać całą szklankę cukru pudru.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodawać do masy na przemian z jajkami.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodawać do masy na przemian z jajkami.
Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem - nie miksować bo ciasto będzie ciężkie !!! Rozgniecione banany i olejek waniliowy dodać do masy i wymieszać łyżką. Nie zapomnijmy oczywiście o orzechach. Ja dodaje włoskie ale mogą też być laskowe bądź migdały.
Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem - nie miksować bo ciasto będzie ciężkie !!! Rozgniecione banany i olejek waniliowy dodać do masy i wymieszać łyżką. Nie zapomnijmy oczywiście o orzechach. Ja dodaje włoskie ale mogą też być laskowe bądź migdały.
Piec w temp. 180 C ok. 1 godziny.
Piec w temp. 180 C ok. 1 godziny.