Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5215
Dodano: 10.11.2011
Odsłon: 15720
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
mleko podgrzac, rozmieszac w nim drozdze z lyzka cukru, odstawic w cieple miejsce do wyrosniecia.
kiedy rozczyn wyrosnie, do miski wsypac make, wbic zoltko, wlac olej, wsypac sol, wlac rozczyn i wyrobic gladkie ciasto. odstawic do wyrosniecia na 30 minut.
przygotowac nadzienie: ser rozdrobnic, wsypac do niego cukier, wlac jogurt, wymieszac. z maki, margaryny i cukru zagniesc kruszonke (ja zrobilam z 2 lyzek margaryny, 3 garsci maki i 3 garsci cukru)
ciasto podzielic na 3 czesci, kazda z nich rozwalkowac na ksztalt prostokata. wzdluz dlugiego boku wylozyc 1/3 seta i zwinac w rolade. podonie zrobic z pozostalymi dwoma kawalkami ciasta. w ten sposob otrzymalismy 3 "rolady". spajamy im konce i zaplatamy w warkocz.
ciasto przekladamy do formy, ostawiamy na 10-15 min zeby podroslo, smarujemy je rozkloconym jajkiem i posypujemy kruszonka. ja pieklam swoje ciasto ok 30 min w temp 180 stopni.
smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

anetaa26 22 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
wika11, bardzo sie ciesze ze smakuje :)) smacznego :)10 Kto głosował? | Odpowiedz

wika11 22 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Właśnie ją upiekałm. Pycha!!!!!!!!!! Przepis godny polecenia- bardzo smaczna. Tylko ja piekłam o 10 min dłużej. Pozdrawiam.10 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
N apewno pyszne,świetny pomysł- to jak nadziewana chałka10 Kto głosował? | Odpowiedz