Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasto znakomicie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy czy szkole. Zapach złagodzi wszystkie konflikty :)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 210
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 943
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 507
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666473
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 210
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 943
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 507
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666473
Składniki
Dwie blaszki 22 X 9 cm. Warzywa kroimy w kostkę.Cukinię kroimy w większą kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy marchewkę, obsmażamy 5 minut, dodajemy paprykę i papryki w proszku. Ostrej papryki dodajemy tylko szczyptę. Smażymy około 15 minut. Na koniec dodajemy cukinię, smażymy jeszcze około 15 minut, doprawiamy i studzimy. Ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, kruszymy drożdże, zalewamy letnim mlekiem, odstawiamy na 5-7 minut. Gdy drożdże lekko podrosną dodajemy resztę składników i zagniatamy dość luźne gładkie ciasto. Przykrywamy , odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Blaszki smarujemy margaryną,każdą wykładamy liściem chrzanowym. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, każdą wałkujemy w prostokąt szerokości blaszki. Na ciasto rozkładamy farsz, zwijamy jak roladę i wkładamy do foremek. Przed pieczeniem wierzch możemy posmarować rozmąconym jajkiem i posypać siemieniem lnianym. Foremki przykrywamy ściereczkami, piekarnik nagrzewamy do 190 C. Ciasta pieczemy około 35 minut.