Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasto znakomicie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy czy szkole. Zapach złagodzi wszystkie konflikty :)
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 22
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 32
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 28
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 27
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 23
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 22
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 32
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 28
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 27
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 23
Składniki
Dwie blaszki 22 X 9 cm. Warzywa kroimy w kostkę.Cukinię kroimy w większą kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy marchewkę, obsmażamy 5 minut, dodajemy paprykę i papryki w proszku. Ostrej papryki dodajemy tylko szczyptę. Smażymy około 15 minut. Na koniec dodajemy cukinię, smażymy jeszcze około 15 minut, doprawiamy i studzimy. Ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, kruszymy drożdże, zalewamy letnim mlekiem, odstawiamy na 5-7 minut. Gdy drożdże lekko podrosną dodajemy resztę składników i zagniatamy dość luźne gładkie ciasto. Przykrywamy , odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Blaszki smarujemy margaryną,każdą wykładamy liściem chrzanowym. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, każdą wałkujemy w prostokąt szerokości blaszki. Na ciasto rozkładamy farsz, zwijamy jak roladę i wkładamy do foremek. Przed pieczeniem wierzch możemy posmarować rozmąconym jajkiem i posypać siemieniem lnianym. Foremki przykrywamy ściereczkami, piekarnik nagrzewamy do 190 C. Ciasta pieczemy około 35 minut.