Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasto znakomicie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy czy szkole. Zapach złagodzi wszystkie konflikty :)
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 130
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 68
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 16976
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 130
Śledzie z sokiem z cytryny, liściem laurowym i pieprzem. Śledź jest dobry na...
Odsłon: 68
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 16976
Składniki
Dwie blaszki 22 X 9 cm. Warzywa kroimy w kostkę.Cukinię kroimy w większą kostkę. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, dodajemy marchewkę, obsmażamy 5 minut, dodajemy paprykę i papryki w proszku. Ostrej papryki dodajemy tylko szczyptę. Smażymy około 15 minut. Na koniec dodajemy cukinię, smażymy jeszcze około 15 minut, doprawiamy i studzimy. Ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, kruszymy drożdże, zalewamy letnim mlekiem, odstawiamy na 5-7 minut. Gdy drożdże lekko podrosną dodajemy resztę składników i zagniatamy dość luźne gładkie ciasto. Przykrywamy , odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Blaszki smarujemy margaryną,każdą wykładamy liściem chrzanowym. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, każdą wałkujemy w prostokąt szerokości blaszki. Na ciasto rozkładamy farsz, zwijamy jak roladę i wkładamy do foremek. Przed pieczeniem wierzch możemy posmarować rozmąconym jajkiem i posypać siemieniem lnianym. Foremki przykrywamy ściereczkami, piekarnik nagrzewamy do 190 C. Ciasta pieczemy około 35 minut.