Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 145
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 265
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 23
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 145
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 265
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 23
Składniki
Na patelni, na masełku zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać na patelnię umyte, osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki/plasterki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu. Mieszać. Cały płyn ma odparować. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Zostawić do wystudzenia. Do miseczki wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać wodę i jajko. Mieszać. Wyrobić ciasto już na stolnicy. Podzielić na cztery części. Zrobić kule i zostawić pod miseczką na 15 min. Kule pospłaszczać i zrobić kółka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 min. Wyjąć blaszkę z pieca i każdą bułeczkę posmarować ketchupem. Ułożyć pieczarki z patelni i plastry pomidorów. Osypać wiórkami sera żółtego. Wstawić ponownie do piekarnika na 5-7 minut. Gotowe. Można zajadać. Smacznego.