Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowe placuszki z jabłkami i miodem to świetna propozycja na śniadanie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8389
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 500
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8389
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 500
Składniki
Do miski wbijamy jajko, dodajemy jogurt i mleko. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, miód i cynamon. Wszystko dokładnie mieszamy. Jabłko myjemy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do masy. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy. Nakładamy po łyżce na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)