Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na drugie śniadanie lub pyszny deser :-) smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7203
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7203
Składniki
Kaszę jaglaną dobrze opłukać na sitku i gotować ok. 20 min. w osolonym mleku (do momentu aż kasza wchłonie mleko i będzie miękka). Do kaszy dodać cukier i sok z cytryny i zmiksować blenderem na gładką masę. Przelać do miseczek. Podawać z ulubionymi składnikami, u mnie z rodzynkami i orzechami laskowymi. Można jeść jeszcze ciepłą lub po wystudzeniu. Smacznego :-)