Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i zdrowe śniadanie. Dzięki dodaniu cytryny i ricotty śniadaniowe pancakes nabierają nowego, wyrazistszego smaku i dodatkowych wartości odżywczych. Zapraszam do wypróbowania przepisu.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4356
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3609
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30291
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4356
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3609
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30291
Składniki
Skórkę z cytryny zetrzeć. Cytrynę przepołowić i wycisnąć sok z jednej połówki do szklanki.
Do miski wlać sok z cytryny, wrzucić startą skórkę i wlać mleko, wbić jajka i dodać ricottę.
Do drugiej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i zamieszać. Przesypać do mokrych produktów i wymieszać na gładką masę bez grudek.
Na patelnię wlać wybrany tłuszcz, nabrać łyżką ciasta i wlać na patelnię. Smażyć ok. 2-3 minuty każdą stronę naleśnika.