Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poranek, tuż po aromatycznej kawie i taka myśl przewrotna: a może warzywna salsa podana w pełnoziarnistym chlebie? Dlaczego nie, w końcu utarte schematy są po to, by je łamać. Rutyna , nawet w kuchni, zabija wszelką kreację i fantazję. A zatem: moja wizja pysznego śniadania, coś dla ciała i dla oczu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30985
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5167
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30985
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5167
Składniki
W chlebie, najlepiej foremką do ciastek o dowolnym kształcie, wyciąć "brzuszek", odłożyć na bok.
Warzywa umyć, ogórki obrać ze skórki, paprykę oczyścić, pokroić w większą kostkę, pomidory przekroić na połówki, wrzucić do jednej miski. Skropić oliwą, doprawić przyprawami, delikatnie wymieszać, by pomidory zachowały swoją formę.
Przełożyć do wydrążonego chleba, posypać kaparami, udekorować nitkami chilli. Podawać z "brzuszkami" chlebowymi posmarowanymi masłem.