Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poranek, tuż po aromatycznej kawie i taka myśl przewrotna: a może warzywna salsa podana w pełnoziarnistym chlebie? Dlaczego nie, w końcu utarte schematy są po to, by je łamać. Rutyna , nawet w kuchni, zabija wszelką kreację i fantazję. A zatem: moja wizja pysznego śniadania, coś dla ciała i dla oczu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 872
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12664
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 872
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12664
Składniki
W chlebie, najlepiej foremką do ciastek o dowolnym kształcie, wyciąć "brzuszek", odłożyć na bok.
Warzywa umyć, ogórki obrać ze skórki, paprykę oczyścić, pokroić w większą kostkę, pomidory przekroić na połówki, wrzucić do jednej miski. Skropić oliwą, doprawić przyprawami, delikatnie wymieszać, by pomidory zachowały swoją formę.
Przełożyć do wydrążonego chleba, posypać kaparami, udekorować nitkami chilli. Podawać z "brzuszkami" chlebowymi posmarowanymi masłem.