Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poranek, tuż po aromatycznej kawie i taka myśl przewrotna: a może warzywna salsa podana w pełnoziarnistym chlebie? Dlaczego nie, w końcu utarte schematy są po to, by je łamać. Rutyna , nawet w kuchni, zabija wszelką kreację i fantazję. A zatem: moja wizja pysznego śniadania, coś dla ciała i dla oczu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1721
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1518
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1721
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1518
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Składniki
W chlebie, najlepiej foremką do ciastek o dowolnym kształcie, wyciąć "brzuszek", odłożyć na bok.
Warzywa umyć, ogórki obrać ze skórki, paprykę oczyścić, pokroić w większą kostkę, pomidory przekroić na połówki, wrzucić do jednej miski. Skropić oliwą, doprawić przyprawami, delikatnie wymieszać, by pomidory zachowały swoją formę.
Przełożyć do wydrążonego chleba, posypać kaparami, udekorować nitkami chilli. Podawać z "brzuszkami" chlebowymi posmarowanymi masłem.